Na de vierde wedstrijd om de BeNeCup Supermoto in Enter hebben we een nieuwe leider in de prestige klasse. Door de afwezigheid van kampioenschapsleider Romain Kaivers had Kevin Vieillevoye vrij spel en wist dankzij een dubbele manche zege de leiding in het kampioenschap over te nemen.

Vieillevoye was duidelijk een maatje te groot voor de concurrentie. Beide manches wist hij met een voorsprong van meer dan tien seconden te winnen en was hiermee de terechte winnaar in Enter. Achter Vieillevoye werd de Belg Sebastien Bouillon in beide manches tweede en Ruurd van Roozendaal werd de beste Nederlander op een derde plaats. De coureur uit Wolvega werd derde en vierde in de manches en bleef hiermee in het dagklassement Renzo van der Hoek 5-3 en Wouter Straver 4-5 net voor.

Na vier wedstrijden staat Vieillevoye aan de leiding in de tussenstand met een voorsprong van 43 punten op Bouillon en Romain Kaivers is teruggevallen naar een derde plaats. Ruurd van Roozendaal bezet de vierde plaats en staat achttien punten voor op Renzo van der Hoek.

Ook aan het einde van de dag toonde Vieillevoye zijn klasse door met een voorsprong van 22 seconden de superfinale te winnen voor Sebastien Bouillon en Ruurd van Roozendaal. Florian Catrice, die de euro klasse won, kwam in dit sterke deelnemersveld op een knappe vierde plaats over de finish.

Bij de euro’s was Florian Catrice heer en meester en wist beide manches naar zijn hand te zetten. Achter Catrice was het Robert Botjes die het gashendel flink open had staan in Enter en met een 2-3 in de manches netjes tweede werd in het dagklassement. Kampioenschapsleider Kenny Neirinck finishte als vijfde in de eerste manche maar stelde in de tweede manche orde op zaken door op een tweede plaats over de finish te komen. Neirinck werd hiermee derde in het dagklassement en blijft hiermee riant aan de leiding staan in het kampioenschap. Kevin Tienen staat tweede in het kampioenschap met een achterstand van 45 punten op Neirinck. Kevin Vercauteren bezet na Enter de derde plaats.

Een aantal jaren geleden was Kevin Schuurman een jeugdtalent in de supermoto. Hij besloot om in Enter weer een keer mee te doen en liet gelijk zijn kwaliteiten zien door beide manches op zijn naam te schrijven. Boris Lienard scoorde met tweemaal een tweede plaats constant en Alain Collin maakte het podium met een 4-3 in de manches compleet. Kampioenschapsleider Tom van der Cruyssen werd in Enter achtste maar blijft wel aan de leiding staan in het klassement. Zijn voorsprong op tweede man Gregory Bolette is na Enter elf punten en Kevin Raiwet volgt op 19 punten.

Aanstaande zondag gaat de BeNeCup Supermoto verder in het Belgische Bilstain.

Voor een compleet overzicht van alle uitslagen kunt u klikken op de volgende link: http://www.mylaps.com/en/events/1285841

Tekst: Arno vd Brink / KNMV

Fotocredits: Gerwin van Rosmalen

 

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post