Persbericht Supermoto Finale 2015

Met tegenzin zagen Bert Reinders en Ids Bakker hoe de kalender van de BeNeCup Supermoto dit seizoen korter en korter werd. Nadat drie wedstrijden werden geschrapt vonden de heren het tijd voor actie. Het resultaat is een nieuw evenement op de kalender: op zondag 25 oktober wordt in Lelystad de Supermoto Finale 2015 verreden, dit in nauwe samenwerking met de KNMV. “Wij willen hiermee een signaal afgeven en de Supermoto sport een flinke boost geven.”

Aan het woord is Bert Reinders. Hij is net als Ids Bakker door zijn zoon betrokken geraakt bij de meest technische en spectaculaire vorm van motorsport. Supermoto is razend populair in Frankrijk en Groot-Brittannië, maar in Nederland is de realiteit nu anders: weinig (media)aandacht en afnemende startvelden.

Bert Reinders is tevens voorzitter van de KNMV-Supermoto commissie en heeft nu samen met Ids Bakker de ambitie om Supermoto opnieuw populair te maken. “Supermoto verdient gewoon veel en veel beter. Het organiseren van de Supermoto Finale 2015 is onze eerste stap. We hopen dat de rijders de seizoensfinale zullen omarmen en massaal naar Lelystad komen om mee te rijden. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om de finale tot een succes te maken.”

De sport verdient het

De KNMV juicht het initiatief van de twee Supermoto-vaders van harte toe. Camiel van Berkesteijn, sporttechnisch manager van de KNMV: “Supermoto is één van de mooiste vormen van motorsport. Het is daarom jammer om te zien dat de sport het zwaar heeft. Ik ben ervan overtuigd dat initiatieven als die van Bert en Ids absoluut helpen om de weg omhoog in te zetten. Een mooie finale kan zomaar eens de opstap zijn naar grotere startvelden in 2016. De sport verdient het!”

Om de Supermoto Finale 2015 budgettair en publicitair tot een succes te maken, hebben de organisatoren gekozen voor crowd funding. Rijders, liefhebbers, familieleden, sponsoren en ondernemers (uit de motorwereld) worden gevraagd om vriend te worden van de Supermoto Finale 2015 voor een bedrag van 12,50 euro.

Vrienden van Supermoto Finale 2015

Als tegenprestatie voor de donaties nemen de Vrienden van Supermoto Finale 2015 exclusief en kosteloos deel aan een verloting waarin serieuze prijzen worden vergeven als een rijvaardigheidstraining, supermoto cursus, kledingpakket en helm design naar keuze.

De donaties van de vrienden worden gebruikt om op 25 oktober een strak georganiseerde en sfeervolle finale neer te zetten, waarbij het overschot wordt gereserveerd voor de nieuw opgerichte Stichting Supermoto Nederland. “We willen in 2016 meerdere wedstrijden organiseren, waarbij we ook graag weer meer het accent willen leggen op de juiste mix van verhard en onverhard zoals dat hoort bij Supermoto. Ook gaan we de sport meer in de spotlights proberen te krijgen door extra aandacht voor promotie en publiciteit”, besluit Ids Bakker enthousiast.

Door Stichting Supermoto Nederland
Foto: Supermotopics-Supermotonieuws

MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Motorsport Webhosting
Ceradure
Motorcross Nieuws

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post