Door de mooie weersomstandigheden aan zee waren vele honderden mensen op de been in Rockanje om de BeNeCup wedstrijden te aanschouwen en te genieten van spannende Supermoto wedstrijden

Bij de Inters was het de dag van Romain Kaivers. De talentvolle Belgische KTM rijder wist beide manches te winnen voor zijn landgenoot Kevin Vieillevoye. Sebastien Bouillon werd derde in het dagklassement met een 3-5 in de manches. Beste Nederlander in deze klasse werd Renzo van der Hoek op een vierde plaats (6-3). Hiermee scoorde van der Hoek net een punt meer dan Ruurd van Roozendaal (5-4) die de dag afsloot als vijfde.

Ook de superfinale werd een prooi voor Romain Kaivers. Met een voorsprong van 7 seconden won hij voor Kevin Vieillevoye. Wel was Vieillevoye de enigste rijder die hem een beetje kon blijven volgen want derde man Sebastien Bouillon keek tegen een achterstand aan van meer dan veertig seconden. Beste Nederlander in de superfinale was Erwin Mulder op een vierde plaats.

Kenny Neirinck scoorde met een dubbele manchezege het maximale aantal punten in de euro klasse. Robert Botjes werd tweede (2-2) en Kevin Vercauteren legde beslag op een derde plaats (3-4).

Bij de Nationalen zagen we wisselende uitslagen. Tom van der Cruyssen was het meest constant en pakte de dagzege met een 2-1 in de manches. Van der Cruyssen werd in het dagklassement gevolgd door Nicky Zoontjens, die met een 5-2 in de manches sterk voor de dag kwam in Rockanje. Jo Versweyveld maakte het podium compleet met een 6-4 in de manches.

Bij de debutanten ging Francois Claude met een grootste beker aan de haal. Cedric Liegois werd tweede en Andy Neirinck sloot de dag af als derde.

Op zondag 19 juni staat het vervolg van het BeNeCup Supermoto kampioenschap op de kalender in Enter op circuit de Krompatte.

Alle volledige uitslagen van de BeNeCup in Rockanje zijn op http://www.mylaps.com/en/events/1273862

Foto: Gerwin van Rosmalen / SupermotoPics

 

 

 

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post