Afgelopen weekend werd de tweede GrandPrix verreden van het 2016 FIM Wereld en Europees kampioenschap Supermoto in het Spaanse Albaida. De overwinningen gingen ook in deze wedstrijd naar de Fransman Thomas Chareyre (S1GP) op TM en de Tsjech Petr Vorlicek (S2) op Suzuki.

Op zaterdag werden de vrije trainingen verreden onder hele goede en zonnige omstandigheden. In de S1GP klasse was KTM rijder Pavel Kejmar in beide vrije trainingen de snelste voor Lukas Höllbacher en Thomas Chareyre met bijna een halve seconde voorsprong. In de S2 klasse was Suzuki Grau rijder Petr Vorlicek de snelste tijdens de trainingen en liet hij zien een serieuze titelkandidaat te zijn in 2016. Op het moment dat de officiële tijdtrainingen zouden beginnen sloeg het weer in Albaida drastisch om met zware onweers- en hagelbuien. De hevige regenval maakte het circuit in korte tijd onbegaanbaar vooral het klei-achtige offroad gedeelte. Na overleg besloot de racedirectie om de tijdtrainingen te verschuiven naar de wedstrijddag op zondag.

Zondagmorgen stond de zon weer hoog aan de hemel en begonnen de rijders aan de tijdtrainingen en superchrono. Op zaterdag werden de trainingen in de S1GP klasse gecontroleerd door Kejmar, op zondag was het echter Thomas Chareyre die het snelste was in de tijdtraining voor Marc-Reiner Schmidt en Lukas Höllbacher. Ook in de Superchrono met de snelste zes rijders was Chareyre de snelste en pakte zo zijn tweede polen van het seizoen. Höllbacher pakte de 2e plaats gevolgd door Kejmar op drie. In de S2 klasse was het wederom Vorlicek met de snelste tijd. Tweede werd landgenoot Milan Sitniansky gevolgd door Gazza rijder Lorenzo Promutico.

S1GP

De eerste race op zondag in de S1GP werd een start/finish overwinning voor de huidige wereldkampioen Thomas Chareyre. Op ruim 3 seconden werd Lukas Höllbacher tweede op de voet gevolgd door Pavel Kejmar. De tweede wedstrijd in Albaida werd een zeer spannende strijd met drie rijders binnen een halve seconde van elkaar en dit ronde na ronde. Höllbacher, Schmidt en Chareyre streden 17 ronden lang om de koppositie met in iedere bocht inhaalpogingen. Met nog anderhalve ronde te gaan zette Marc-Reiner Schmidt een inhaalactie in op Höllbacher voor de eerste positie. Höllbacher probeerde zijn lijn te verdedigen maar verremde zich en maakte een kleine schuiver daarbij licht het achterwiel van Schmidt aantikkend. Schmidt moest hierdoor iets van zijn lijn en gas af. Dit gaf Chareyre de kans om de leiding over te nemen en er met de overwinning vandoor te gaan voor Schmidt en Höllbacher. Thomas Chareyre pakte hierdoor de overall overwinning.

S2

De holeshot in de eerste race van de S2 klasse was voor Petr Vorlicek, die zijn Suzuki als eerste, de eerste bocht instuurde. Al vrij snel in de wedstrijd wist hij weg te rijden van de rest van het veld en pakte zo zijn derde race overwinning van het seizoen. De slechte gestarte Italiaan Giovanni Bussei reed een geweldige inhaalrace. Vanaf een zevende plaats in de eerste ronde wist hij alsnog de tweede plaats te pakken op 4 seconden van Vorlicek. Achter Bussei werd Milan Sitniansky derde in deze eerste race. In de tweede race was de start van Bussei veel beter, maar hij kon niet voorkomen dat Vorlicek weer de leiding pakte om deze niet meer af te staan. Sitniansky pakte wederom de derde plaats wat ook gelijk de uitslag was van de GrandPrix.

Alle uitslagen en standen zijn te vinden op de website van SupermotoS1GP

Foto: Gerwin van Rosmalen / SupermotoPics

 

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post