Aankomende zondag strijkt de BeNeCup Supermoto neer in Den Dungen. De KNMV is verheugd dat hier weer een wedstrijd wordt georganiseerd. Zoals we in het verleden van de club in Den Dungen gewend zijn, hebben we er alle vertrouwen in dat ze ook dit jaar een goede organisatie weg zetten zodat het aanwezige publiek kan genieten van supermoto wedstrijden op hoog niveau.

Uniek in Den Dungen is de Lady’s Cup waarmee de dames zullen laten zien dat ze goed weten waar het gashendel zit. De organisatie is druk in de weer geweest om een groep vrouwen bij elkaar te krijgen en hier zijn ze goed in geslaagd. Het deelnemersveld is internationaal bezet en hierdoor zal de Lady’s Cup zeker een klasse zijn om aanstaande zondag in de gaten te houden.

In de prestige klasse zullen alle remmen los gaan. De Belgen Kevin Vieillevoye en Romain Kaivers zijn uiterst aan elkaar gewaagd en zullen elkaar ook in Den Dungen geen duimbreedte toe willen geven. Het is Vieillevoye die aan de leiding staat in het kampioenschap met een voorsprong van 51 punten op Kaivers (wedstrijd gemist) en Sebastien Bouillon bezet de derde plaats. De Nederlanders Ruurd van Roozendaal en Renzo van der Hoek staan vierde en vijfde in de tussenstand. Een rijder die in Den Dungen ongetwijfeld voor de winst wil gaan is Devon Vermeulen. De Eindhovenaar werd vorig jaar kampioen in deze klasse maar besloot begin dit jaar om zijn titel niet te verdedigen. In Den Dungen staat Vermeulen wel aan de start en dit belooft dan ook zeker vuurwerk te gaan worden tussen Vermeulen en de snelle Belgen.

Kenny Neirinck is tot nu toe het meest constant geweest bij de euro’s en komt naar Den Dungen met een voorsprong van 40 punten op Kevin Tienen. De eerste Belg in dit kampioenschap is Florian Catrice op een derde plaats en hij kijkt tegen een achterstand aan van 21 punten op Tienen.

De grootste groep rijders komt aan de start in de nationale klasse. Meer dan 50 rijders staan er in de tussenstand en de Belg Gregory Bolette mag er dan met recht trots op zijn dat hij aan de leiding staat in het kampioenschap. Hij heeft een voorsprong van 24 punten op Kevin Raiwet  en eerste Nederlander in deze klasse is John Boot op een derde plaats.

De weersomstandigheden zijn goed voor zondag en zoals het er nu naar uitziet blijft het droog. Dit is een belangrijke factor omdat de rijders dan het beste van zichzelf kunnen laten zien. De wedstrijd wordt verreden op bedrijvenpark De Brand in ’s-Hertogenbosch. De trainingen vangen aan om 09:00 uur en het startlicht zal voor de eerste keer uit gaan rond de klok van 11:45 uur.

De entree voor volwassenen bedraagt slechts  5 euro en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.mclidu.nl

Foto: Gerwin van Rosmalen / SupermotoPics

 

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post