Hoge snelheden, gierende banden en verbrand rubber zullen aanstaande zaterdag en zondag centraal staan bij de BeNeCup Supermoto wedstrijd in Enter. Circuit ‘’De Krompatte’’ in Enter bestaat voor 70% uit asfalt en 30% uit zand. Door de extreme regenval van de afgelopen dagen, zou het weleens kunnen dat in het gladde zandgedeelte de jongens van de mannen worden gescheiden.

Er komen in Enter in totaal vijf klassen aan de start te weten;

  • Inters/Prestige
  • Euro
  • Nationalen A & B
  • Cup
  • EMC Clubklasse

De vaste extra klasse in Enter is de EMC clubklasse waaraan leden deelnemen die normaal met hun motor door het zand crossen maar voor deze gelegenheid hun noppenbanden verwisselen voor straatbanden.

In de Intes/Prestige klasse is het spannend want de twee snelle Belgen, Romain Kaivers en Kevin Vieillevoye staan slechts 12 punten van elkaar af in de tussenstand. Zoals in de eerder verreden wedstrijden geven zij elkaar geen duimbreedte toe waardoor we ook in Enter weer vuurwerk kunnen verwachten. Sebastien Bouillon bezet de derde plaats en dan krijgen we van de vierde tot aan de zesde plaats drie snelle Nederlanders met Ruurd van Roozendaal, Renzo van der Hoek en Erwin Mulder.

In de euro klasse heeft Kenny Neirinck in de drie eerder verreden wedstrijden een riante voorsprong op weten te bouwen. Hij staat nu al 43 punten voor op Kevin van Tienen, die op zijn buurt wel op moet letten op Jonathan Gaspar. Het verschil tussen beiden is slechts vijf punten waardoor dit nog alle kanten op kan gaan. Ook Kevin Vercauteren en Oege de Jong zijn zeker nog niet afgeschreven en staan slechts op 16 punten van de tweede man.

Spannend gaat het ook zeker worden in de Nationale klasse. Tom van der Cruyssen en Gregory Bolette staan slechts zes punten van elkaar af en zullen hun gevecht om de leidersplaats ongetwijfeld verder gaan zetten in Enter. In deze klasse domineren de Belgen het kampioenschap maar Nicky Zoontjes knokt goed mee op een zesde plaats. Zoontjens heeft zeker nog stijgingsmogelijkheden want hij staat maar 13 punten achter op de vierde man.

Voordeel van de wedstrijd in Enter is dat er op zaterdagavond al twee uur getraind kan worden (17:00 uur tot 19:00 uur). Hierdoor kunnen de EMC leden alvast op zoek naar ritme en kunnen de vaste supermoto-rijders het circuit alvast verkennen en wellicht de afstelling van hun motor op punt zetten. Op zondag zijn de trainingen van 09:00 uur tot 12:00 uur en de stoplichten zullen voor de eerste keer op groen springen om 13:00 uur. Het klapstuk van de dag, de superfinale, zal rond de klok van 17:00 uur van start gaan.

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd in Enter op www.entersemotorclub.nl

Tekst: Arno vd Brink

Foto: Gerwin van Rosmalen / SupermotoPics

 

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post